Áldás! Békesség!

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa” (Mk 10, 14).


 

Kedves Látogatók!

 

Szeretettel köszöntöm Önöket a Nagyhalászi Református Óvoda honlapján!

 

A református hagyományokra építkező programunk kidolgozása során arra törekedtünk, hogy nevelő-oktató munkánk keresztyén fundamentumra épülő középtávú koncepciója korszerű elemekkel egészüljön ki, amelyek megfelelnek a törvényi szabályozásnak és az Országos Óvodai Alapprogram tartalmi elvárásainak is. A keresztyén szellemiség érvényesítése mellett megkülönböztetett figyelmet fordítunk a pedagógiai hagyományok követésére, hasznosítására.

Református óvodánk specifikuma a hitéleti nevelés. Óvodánk attól református, hogy református szellemiségű nevelés folyik benne, tehát a hitéleti nevelés nem egy részterület, hanem átfogja, megalapozza, meghatározza egész hatásrendszerünket. Keresztyén erkölcsi értékeket közvetítünk a gyermekek felé: feltétel nélküli szeretet, megbocsátás, önzetlenség, lelkiismeretesség, a bűn elítélése.

Célunk:

  • A gyermekeket Istennel való kapcsolatra segítsük a keresztyén hit belső békességének, stabilitásának, érzelmi többletének kifejezésre juttatásával.
  • Az óvodai élet bázisa a Biblia alapvető üzenetének megismertetése. Isten szeretetének legdrágább megnyilvánulása a megváltás: Jézus értünk eljött, a mennyből odaadta magát. Isten vágyik a velünk való közösségre, a Vele való közösségünk a legdrágább kincsünk, védelmünk, életelemünk.

Hitünk és erőnk szerint intézményünkben – törekszünk gyermekeink szellemi, testi, lelki növekedésében kellő alapozással szolgálni.

 

Üdvözlettel: Fekete Mihályné óvodavezető

 

FONTOS, naprakész információkat a HÍREK menüpont alatt találnak meg a kedves látogatók!